در کمپین «چند درصد ایرانی هستی؟» بر ما چه گذشت؟
چونک رو بیشتر بشناسیم
یه کم از چونک بدونیم و در ادامه در مورد طراحی و پیادهسازی کمپین موفقش بیشتر باهم صحبت کنیم. استارتآپ چونک یکی از جذابترین داستانهای کاری من بود چرا که همیشه به تحول آنلاین
صنایع دستی علاقهمند بودم و قبل از پیوستن به تیم چونک، با کسبوکار شخصی خودم که نامش «مونهگالری» بود هم در پی طراحی، تولید و فروش محصولات خلاقانه و کارا قدمهای خوبی برداشته بودم و به فکر یک کمپین خوب بودم تا مونه حسابی سر و صدا کنه! (بعدها از مونه هم براتون میگم.)
چونک تازه از شهریور ۱۳۹۶ در شمایل یک استارتاپ نوپا شروع کرده بود و من هم از اواخر مهر همان سال به عنوان مدیر بازاریابی، یکی از اعضای تیم چونک شدم.
اون زمان در بهترین حالت چونک میتونست یک بودجه ماهیانه ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومانی به کمپینهای تیم مارکتینگ اختصاص بده و بس!
همانطور که قبلا هم توضیح دادم من در مجموعه
کارنامه طهرانی
«کارنامه طهرانی» بیشتر به دستاوردهای ارزشمند به عنوان انتقال تجربه میپردازم و خیلی وارد کلیات کاری خودم به عنوان مدیر مارکتینگ از تیمسازی تا پیادهسازی و … نمیشم.

خاطرم هست مرتضی نقیبی (مدیر عامل و موسس چونک) اون سال تصمیم گرفته بود که یکی از اسپانسرهای «یلدای استارتآپی شنبه مگ» باشه و تندیسی که به صاحبان کسبوکارهای استارتآپی برتر اون سال اهدا میشد رو چونک تهیه کنه. تصمیم گرفتیم ویدیویی تولید کنیم با حداقل هزینه که در اون شب خاص وسط همه استارتآپهای کوچیک و بزرگ، از دیجیکالا گرفته تا علیبابا و آپارات و تپسی و … تا خود ما پخش بشه و حداقل بین اکوسیستم استارتآپی یک آگاهی از برند جمع و جوری پدیدار شه!
سناریو ازین قرار شد که بپردازیم به «زربافت»، هنر و صنایعدستی فراموششدهای که در زمان خودش، ایران با این هنر بینظیر، حسابی غوغایی به پا کرده بوده! سرتون رو درد نیارم که با یه دوربین ۶D و دوتا لنز ۲۴-۱۰۵ و ۵۰ میلیمتری و بخش خزانه زربافت سازمان میراث فرهنگی و دو روز تدوین (!) اونم دست تنها رسیدم به خروجی زیر که توی اون شب خاص هم اکران شد.
این شما و این هم ویدیو!
و اما ایده کمپین «چند درصد ایرانی هستی؟»
با توجه به بودجه خیلی کم مارکتینگ و آگاهی از برند (Brand Awareness) نداشته! تصمیم گرفتم به ایدهای بپردازیم که هم تمایزی رو در پیامش داشته باشه و مخاطبهای هدف ما رو درگیر کنه و هم در کنار برندهای معروف بتونیم شناخته بشیم و کاربرهای اونها رو هم به سمت خودمون هدایت (Lead) کنیم. اون زمان هنوز مثل این روزها در ایران گیمیفیکیشن و لندینگ زدن خیلی به وفور دیده نمیشد، جذابیتهای خاص خودش رو داشت.

ایده ازین قرار بود که شما وارد لندینگ چند سوالی چونک میشدید و به پنج سوال جواب میدادید و بدون الگوریتم خاص و پیچیدهای به شما در انتها یک درصد میدادیم که چند درصد ایرانی هستید! و میتونستید نتیجه این آزمون رو داخل اینستاگرامتون استوری کنید.
با کلی مذاکره موفق شدیم همکاری مشترکی با جاباما، فیلیمو، نواک و چیلیوری داشته باشیم و یک کمپین مشترک که تمام اجراش با ما بود رو شکل بدیم.
چونک یک ست لوازم خونگی به سبک ایرانی به ارزش ۲۰ میلیون تومن، فیلیمو اشتراک یک ساله، نواک اشتراک یک ساله، چیلیوری یک هفته غذای رایگان و جاباما هم اقامت دو روزه کیش رو جایزه میداد.
تیزر کمپین هم با یک گوپرو هیرو ۶ که روی سر من نصب شده بود ساختیم و تمام. خواستن توانستن است! بودجه بهانه است. 🙂
دوست داشتید ویدیوی تیزر دستساز ما هم تماشا کنید، همین پایین
سوالها چی بود؟
(تنوع هر بخش متفاوت بود به صورت رندوم که من چندتاش رو برای نمونه این جا میارم)
- دوست داری مسافرت بری کیش یا آنتالیا؟ (برای جاباما)
- غذا دوست داری استیک (سوشی) بخوری یا قرمهسبزی (کوفتهتبریزی) ؟ (برای چیلیوری)
- ظروف خونت دوست داری کریستال چک باشه یا سفال ایرانی؟ (برای چونک)
- همایون شجریان گوش میدی یا لئونارد کهِن؟ (برای نواک)
- فیلم آژانس شیشهای یا لئون؟ (برای فیلیمو)
به جرات میتونم بگم ما اولین تیمی بودیم که با اینفلوئنسرها یک بازی مصاحبهای راه انداختیم و به کمک این مصاحبهها مخاطبانشون رو درگیر این سوال کردیم که «چند درصد ایرانی هستید؟»
در واقع کانال اصلی پروموت کمپین ما از طریق مصاحبه و پرسیدن همین سوالها از چندتا اینفلوئنسر جذاب اون زمان بود که به فضای مخاطبهای ما میخوردن و وایرال کردن ویدیوی خودشون داخل صفحه اینستاگرام خودشون!
در واقع مهمترین تمایز اون محتواها حضور پررنگ شخص اینفلوئنسر و جواب دادن به سوالهایی بود که جزیی از انتخاب شخصیاش محسوب میشد و انتخابش از بین جوابها برای مخاطبان خودش خیلی جذاب بود! یادمه چند ماه بعد از این کمپین ما، تپسی هم تقریبا یک همچین کاری رو با بچههای کلاکت انجام داد.
کمپین آفلاین در کنار آنلاین چه شود!
یکی از کارهایی که اون زمان انجام دادیم و حسابی هم کار کرد و چسبید، کمپین آنلاین را با سازوکاری وارد مدیای آفلاین هم کردیم. نمایشگاه صنایع دستی ایران قرار بود ۸ شهریور برگزار بشه و ما هم از قبل برنامهریزی کرده بودیم خیلی چشمگیر در این نمایشگاه شرکت کنیم.

بنابراین با چندتا مانیتور تاچ (لمسی) بزرگ و رونمایی از جایزه اصلی چونک در نمایشگاه و ایجاد چند لوگو-وال همراستا با کمپین که مردم بتونن جلوش استوری درست کنند و درصد ایرانی بودنشون رو تایپ کنند، دستهای آنلاین رو حسابی دور گردن دوست عزیزش، آفلاین انداختیم!
توی سه روز نمایشگاه هم کلی کاربر به کاربرهای چونک اضافه شد و در کمپین ما شرکت کردند و روز آخر نمایشگاه هم همونجا با لایو اینستاگرام قرعهکشی رو انجام دادیم.





آقا آخرش چی شد این کمپین؟
موقع گزارش، فقط گزارش؛ شوخی نداریم!
طهرانیِ کمّی

این گزارش به دلیل آنکه چونک (متاسفانه) منحل شده است در اینجا با تمام جزییاتش در اختیار شما قرار گرفت تا با ساختار یک کمپین و گزارشها و پروپوزالهای آن نیز آشنا شود. امیدوارم این جزییات بتواند شما را در یادگیری فرایند طراحی و پروپوزالنویسی و گزارشسازی یک کمپین بازاریابی راهنمایی و کمک کند.
وگرنه اینها اطلاعات محرمانه کسبوکار هست و غیرقابل دسترس؛ حتی برای شما دوست عزیز!
(گفتم که موقع گزارش جدیت خیلی مهمه! از لحن جدی شوکه نشید.)
تصویر متعلق به استوری یکی از دوستان شنبهمگ در حاشیه برگزاری شبیلدای استارتاپی آن زمان است که عرض کردم خدمتتون چونک اسپانسر جوایزش بود.
این کمپین با تمرکز بر توجه به شناخت برند و تولید لید انجام شد. اهداف کمی ما برای این کمپین معادل ۲۰,۰۰۰ لید بود. در طول ۲ هفته، ما توانستیم ۵۱,۵۱۷ بازدیدکننده و ۲۶,۹۴۹ لید را جذب کنیم که حسابی از انتظارات ما فراتر بود
اهداف
ما انتظار داشتیم که این کمپین ۲۰,۰۰۰ لید را جذب کند که تمرکز اصلی ما بر بازاریابی با اینفلوئنسرها، تبلیغات CPC و استفاده منصفانه از پایگاه کاربری شرکای ما بود. من در مطلب دیگری اثربخشی تمام ابعاد کمپین هم با جزییات خواهم گذاشت.
هزینهها
یکتانت = ۸۱۰,۰۰۰ تومان
کلیکیاب = ۱,۹۰۰,۰۰۰ تومان
مدیااد = ۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان
اینفلوئنسرها = ۲۹,۷۰۰,۰۰۰ تومان
پروموت در استوریهای اینستاگرام = ۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان
جمع = ۳۶,۵۱۰,۰۰۰ تومان
اگر دوست داشتید برای یادگیری جزییات کامل پروپوزال این کمپین و گزارش آن را مطالعه کنید از طریق این لینک «نمونه پروپوزال و گزارش کمپین بازاریابی» وارد صفحه آن شوید و هر سوالی هم داشتید از من بپرسید.
ارادت 🙂